fredag 23 mars 2007

Welsh Institute of Sport



Idag var det dags att sätta siffror på formen. Efter en vinters träning i Swansea skickades jag iväg till Cardiff för att springa på löpband. Då det var första gången jag kört ett löptest fanns ingen tidigare data att jämföra med. I stället kommer det ligga till grund för att jämföras med framtida test, och givetvis också ge mig riktlinjer i träningen.

Testet som tog cirka en timme(med upp och nervarvning) bestod av 8x4min där farten ökade med 1km/h för varje ny intervall. Sista 2min på varje intervall sprang jag med munstycke och efter varje klar fart noterades pulsen och togs blod för att testa laktat och blodsocker nivå. Utgångsfarten startade på 12km/h och gick upp till 18km/h för att sedan gå ned till ytterligare en på 17km/h. Det var här, någonstans mellan 17 och 18km/h som den magiska gränsen låg för mig... I början av nästa vecka får jag hela testresultatet i några snyggt plottade grafer.

Förutom testet hann jag också med att träffa Mark på Linebreak som gav mig lite nya produkter att prova ut. Linebreak är ett företag grundat i australien som specialiserat sig på "kompression clothing". Teorin är att genom att tillföra press på musklerna och komprimera dem optimerar men återhämtningen samt kan också öka prestationen. Så efter testet åkte ett par tights på, så vi får se imorgon hur återhämtade vaderna känner sig :) Tänkte att de skulle få sig ett rejält test på mallis nästa vecka. Rapport med resultat kommer.

I morgon väntar ett tuffare cykelpass på morgonen sedan massage och VILA!!! Söndag(som är hel vilodag..) blir resdag och jag kommer ner till Palma någon gång sen eftermiddag. Tomas (Wiker) och falungänget kommer senare på kvällen vilket innebär att jag kan kolla in rummen och packa upp i det som ser bäst ut :)

Inga kommentarer: