måndag 14 januari 2008

Äntligen 2008!
Julen firades i Sydney tillsammans med den fantastiska familjen Matthews. De adopterade mig in i deras familjemiddag och så jag fick hela paketet med kalkonmiddag och christmas pudding i äkta australiensisk anda. Julen var en av de kallaste i mannaminne och mer likt en svensk midsommar med filtar och tjocka tröjor så vi kunde trotsa kylan och sitta ute.
Tillbaka i Currumbin satte träningen igång på allvar den 1:a januari. Klockan 6:00 var första passet i kalendern vilket tyvärr fick ställas in pga storm. Ett lågtryck hade lagt sig över Gold Coast vilket orsakade stormbyar, massiva regnskurar och jättevågor. Efter en veckas intensivt regnande började markerna dränkas och orsaka översvämningar i norra NSW och södra QLD (våra cykelområden…). Efter en vecka av mycket springande gjorde vi ett tappert försök på en lång cykling vilket slutade med cyklarna på axlarna och vadande genom knähögt vatten… Suck.
Vädret är nu tillbaka till det normala, sol och HÖG luftfuktighet. En fläkt till rummet var en väl värd investering och nattsömnen har ökat i kvalitet.
Träningen har varit intensiv med både hög kvantitet(25h+) och kvalitet.
Löpningen är inne i ett hyffsat tufft block, avslutade långpasset(1h40min avg 4:50pace) med 3x1km (3:50/3:40/3:30) vilket var ett överraskande styrkebesked. Den kommande veckan blir även den stor med en löphelg(traningslager) uppe i Binna Burra. Två 20-15km pass varvat med kortare fart pass tillsammans med en av de lokala löpklubbarna. Binna Burra ligger i en Nationalpark(regnskog och parfekta löpstigar) strax nord väst om Gold Coast.

Första tävlingen blir den andra helgen i februari i form av en sprint i Caloundra. Den 17:e februari blir det en bra form test nere i Hobart(Tasmanien) i Australiensiska Sprint Mästerskapen. Det blir tredje gången i Hobart och jag ser fram emot att komma tillbaka igen. En kall simning och tuff cykel och har gett mig fina minnen därifrån.

1 kommentar:

Aussie Ultra Runner sa...

Lisa, hope you read English better than i do Swedish !!!. Hope you and Caroline (and i probably spelt her name wrong ?) and your coaches had a great time running at Binna Burra. Running on trails is certainly different to running on roads and tracks (i know that too well i try to be competent at both but know that really i'm better spending days running on roads), but you will find it will ultimately help your leg speed and competence for normal running and make you a better athlete,
Cheers Kelvin (see you out on the roads of the Southern Gold Coast)