torsdag 10 maj 2007

3 dagar kvar

Nu börjar det hända saker, receptionen fylls ständigt på av nyanlända triathleter, cykelväskor och allmän förvirring. ITU har ett gäng på plats nästan 24h om dygnet för att hjälpa till med allt från skjuts till mataffären till bokning av massage. Gästfriheten är enorm och de gör verkligen allt för att vi skall ha en bra tid här i Richards Bay.
Dagen har ägnats åt att ta igen lite förlorad sömn och kolla in omgivningen. Hotellet ligger på cykelbanan ca 1km från simstarten och växlingsområdet. Vi har en pool till förfogande i ett modernt gymkomplex 10min med bil. Åkte bort till poolen efter frukosten i morse och körde igenom ett pass med lite tävlingsfart. 4x(200/150/100/50) på en 1:25 cykel. Det är en 25:a med saltvatten så tiderna var väldigt uppmuntrande och kroppen kändes väldigt bra i övrigt. Det mesta av flygtröttheten har försvunnit och adrenalinet börjar så smått flyta i blodet…
I eftermiddags stängde de av cykelbanan för trafik så vi kunde köra ett par ordentliga varv. Förutom en backe ut ur växlingsområdet är den hyffsat flack men fångar i stället mycket vind. Det kommer nog att blir vind och temperatur som blir det största problemet på söndag. Mitt på dagen är det runt 30 grader så ganska varmt alltså. Löpbanan ser fin ut och inleds med att man springer ut på en lång pir med en vändpunt längst ut. Sedan gör man en loop kring växlingsområdet och över en liten backe innan varvning.
Eftermiddagen har varit väldigt fridfull, spanat in aporna som leker på gräsplanen utanför och stretchat ordentligt. Sedan följde en god middag på hotellet (piri piri kyckling) i sällskap av Olie Freeman och Richard Stannard. Fick höra inside storyn från portugal och om Olies ledning över de första 5km på löpningen. Väldigt underhållande.
I morgon väntar simning på banan samt race briefing och invigning. Startlistan har ändrats lite och varken Snowsill, Vanessa eller Densham finns på plats så alltså en ganska öppen tävling. Har tilldelats startnumret 27 vilket är den högsta ranking hittills i en världskupp. Hoppas det är ett gott omen….

2 kommentarer:

Tomas Wiker sa...

Hej Lisa

Skönt att cykeln kom med denna gång:) Lycka till på Söndag!

mvh Tomas

Anonym sa...

1:25 cykel start? 1:25 på 200m det är bra, eller menade du per hundring, eller möjligtsvis vila 1:25 mellan? Grattis till 18:e platsen