tisdag 11 september 2007

next stop: Beijing!


Bara en dag kvar i Fukuoka innan det bär av vidare mot Peking. Veckan här har varit fantastisk och dagarna rullat iväg. Förutom den vanliga prep träningen har vi varit runt och kollat in arenor och checkat träningsmöjligheter till inför 2008. Vi har simmat i ett par olika pooler samt rekat ett antal cykelrundor. Överlag ser det kanon ut, cyklingen är det enda som är lite knepigt för man måste åka ut en bit utanför Fukuoka, men har vi med en trainer till nästa år kan man ju köra de kortare "rull" passen på den.
TRÄNING:
För att väcka upp kroppen lite efter förra veckans bas block har det blivit ett antal snabbare pass.
Igår morse körde jag 3x2min i Ohio park, en väldigt central jättefin liten park med em 2km tartan bana med varje 100meter markerad. Perfekt för längre intervaller. Tomas pacade mig på cykeln och efter att ha kollat "facit" med garmin blev resultatet en snitt fart på 3:23km/h 3:31km/h och 3:25km/h. Precis vad som vad tänkt; ett tick i boxen. I simning blev det ett pass på 5x200 descending, startade på 2:50 -avslutade på 2:30, ett pass där jag kände att jag saknade det där lilla xtra. Efter en konultation med coachen(numera i Hongkong på väg till Peking) fick jag då dagens pass med huvudserie 8x50m fart!! Behövde väcka lite liv armarna.
Dagen idag blev då två fart pass till.
3x1km på bana i morse och de 8x50;orna i poolen. Benen kändes väldigt fina trots en mördande temperatur(måste legat ovanför 30 grader). Sprang igenom de första två på 3:17 trots en målsättning på 3:25, benen piggare än jag trott(och yes;Tomas släppte!!! oavsett vad han påstår...). Satte sista på 3:26 så att coachen inte skulle bli alltför sur på mig. Fast sen upptäckte vi att vi startat på fel linje, så vi spran en 3m för långt. Tackar tackar, benen är alltså på gång in i tävlingsform. Som alltid under passen var det full uppbacking på sidan, Tomas sprang, Anders Wiggerud (eller Mr Wiggen som de kallar honom...) sparkade boll och våra kära följeslagare och guider Mr Takanaka och Mrs Yayoy tittade på :)
Den påföljande simningen blev också ok, nere på en 32sek på de 50:orna där jag skulle trycka på lite mer.

Efter träningen käkade vi lunch på träningscentrat med Anders Wiggerud (från sok) och Micke Brandt (femkampare) som också anslutit till den numera ganska stora svenskgruppen. Micke som blivit av med alla sina väskor(varning för Aeroflot...) fick låna badbrallor av Tomas och kunde vara med på simningen.
Ikväll var så sista dagen på See Hawk(på bild ovan) och vi firade(?) med Teppanyaki på 35:e våningen. En spektakulär japansk BBQ där kocken grillar och langar upp direkt på tallriken. Räkorna grillades levande och utgjorde största showen... även grönsakerna blev ett samtalsämne då vi försökte identifiera vad det var vi åt... Mr Takanaka tog fram sin fickdator som översatte japanska till engelska. "Ja men det är ju Devils Tounge!" "Jaha..??? Efter en sökning på google senare på kvällen blev vi lite klokare, fast bara lite. Om någon vill utöka sina japankunskaper kan ni kika på:http://www.asianonlinerecipes.com/food_articles/devils-tongue.php
I morgon åker vi vidare till Peking för att sluta upp med resten av BG teamet på Jundu resort som är värdhotell för tävlingen(samma hotel som förra året...och man kan undra var det fick benämningen resort ifrån...) Vi får väl se på lördag om devils tounge var det vinnnade konceptet i laddningen... oavsett skall det blir kul att hoppa i tävlingsdräkten igen!

Inga kommentarer: