fredag 14 september 2007

Världskuppen i Peking

Nu är det kvällen innan här borta i Kina och cykeln har gjorts redo för morgondagen. Klisterlapparna är på(nummer 39 denna gången - inte riktigt lika posh som i Hamburg..) och tävlingsdräkten är framlagd. Efter ett par dagar brutalt regnande har det varit lite frågetecken kring banan och huruvida den blir säker att köra på. Men efter ett en 300 kineser svampat upp vattnet för hand verkar det nu som att allt är ok. Tävlingen har växt lite från förra året och säkerheten runtomkring är x-trem stor( i triathlon mått mätt), rena flygplats check in för att komma in i växlingsområdet(fast man får ha med sig mer än 100ml vätska..och det behöver inte förvaras i en plastpåse). Starten går klockan 10 i morgon så det blir en tidig start, frukost beräknat till 6:45 och avfärd från hotellet klockan 8:15.
Förutom de vanliga "happenings" som racebriefing och coachmöte har det varit väldigt stillsamt på hotellet. Vanessa Fernandes fyllde 22 år och ITU hade fixat en stor tårta till efter maten ikväll(ryktas om fem våningar) men vi missade festen. Starka misstankar om att Emma Snowsill beställt tårtan för att öka sina chanser i morgon...

Det kommer att vara en viktig dag för många i morgon då flera av de stora nationerna(GB, Australien, Kanada, USA..mm.) lagt Peking som en kvaltävling. Kan tänka mig att åtmindstone 50% av fältet behöver sluta topp 8 i morgon... kommer att bli ganska trångt in i mål runt de platserna :)

Kroppen är redo för att sätta fart igen och just nu skall det bli ganska skönt att få natten överstökad och komma ut på banan.

Rapport kommer efter avslutat lopp i morgon.

Håll tummarna! :S

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kör hårt!
/Janne Massör

Anonym sa...

Vi håller tummarna!

Hurricane sa...

rock n roll kick some ass but not the canadians.. he he